Οδοντιατρικά Εργαλεία

- Αποτρύγωση (Καθαρισμός Δοντιών)

Τρυγία ονομάζεται η πέτρα που συσσωρεύεται πάνω στα δόντια και ο συχνός καθαρισμός της είναι το Α και το Ω για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων όπως ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και πληθώρα άλλων παθήσεων. Ιδανικά σε υγιείς ανθρώπους θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο, ενώ σε ορισμένες παθήσεις των ούλων θα πρέπει να γίνεται συχνότερα.

- Φθορίωση

Η επικάλυψη των δοντιών με gel υψηλής περιεκτικότητας φθορίου, κυρίως σε άτομα με πολυτερηδονισμό και παιδιά, συμβάλλει στην πρόληψη και τον περιορισμό της τερηδόνας.

- Διδασκαλία Στοματικής Υγιεινής

Επίδειξη σωστού τρόπου βουρτσίσματος, καθώς και σωστής χρήσης βοηθητικών μέσων όπως το οδοντικό νήμα και τα μεσοδόντια βουρτσάκια.

- Καλύψεις Οπών και Σχισμών (Sealants)

Εφαρμόζεται κυρίως σε παιδιά,τα δόντια των οποίων μόλις έχουν ανατείλει με σκοπό την πρόληψη από μελλοντικό τερηδονισμό τους. Η τεχνική μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ενήλικες, εφόσον υπάρχουν άθικτα δόντια.

- Νάρθηκες Νυκτός

Τα τελευταία χρόνια λόγω του έντονων ρυθμών της ζωής μας, πολύ μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας σφίγγουν τα δόντια τους κυρίως στον ύπνο τους, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας (βρυγμός). Αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες για τα δόντια όπως αποτριβές και κατάγματα, αλλά και γενικότερη συπτωματολογία όπως έντονη κεφαλαλγία και μυικοί πόνοι στον αυχένα και στα μάγουλα. Οι νάρθηκες βρυγμού είναι η καλύτερη επιλογή για την πρόληψη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων.